rez masszazs palca
Termék cikkszáma: MPR001
Termék elérhetősége: A termék készleten
csak 1 maradt

Masszázs pálca - Réz

Alapár adóval együtt:11790,00 Ft
Fizetendő ár:4500 Ft
Gyártó Lapis Vitalis

A réz az éltető nyomelem.

A pálca méretei:  11,5 cm hosszú és 1-2 cm széles.

Szállítás a márkás Lapis Vitalis ajándék dobozban.

A pálca hegyes oldala kifejezetten a test kis területein végzett reflexológiai masszázshoz készült. A szélesebb oldalával masszírozhat izomcsomókat, valamint alkalmas energiatermelésre.  

A réz élettani hatásai:

A réz, az éltető nyomelem. A réz az egyik legrégebben és leggyakrabban használt fém, számos élettani folyamatban központi szerepet játszik. Már kisfokú hiánya is kellemetlen tüneteket okozhat. Az emberiség történelmében az egyik legrégebben és leggyakrabban használt fém a réz. A vöröses fényű, könnyen alakítható anyag kitűnően vezeti a hőt és az elektromos áramot, könnyen oxidálódik. Az emberi szervezetben éppen ez jelenti egyik legfontosabb szerepét, ugyanis részt vesz a szervezetre ható káros oxidációs folyamatok semlegesítésében. Mégsem szokták az antioxidánsok között említeni, pedig legalább olyan kiváló munkát végez, mint az E-vitamin vagy a béta-karotin. Mivel az oxidációs folyamatoknak szerepük van a rákos folyamatok elindításában és egyes szív-érrendszeri betegségek kialakulásában – melyek a vezető halálokok élén állnak – érdemes a rézre kellő figyelmet fordítani. Tulajdonképpen a réznek köszönhetjük a kötőszövetek szilárdságát vagy rugalmasságát, illetve feszességét, attól függően, hogy a csontokról, az izmokról vagy a bőrről van szó.

Immunrendszerünk szempontjából nem lényegtelen, hogy a réz jótékony vírus, baktérium, gombaölő. E különleges tulajdonsága abból adódik, hogy az alacsonyrendű szervezetekkel szemben már igen kis mennyiségben is mérgező hatású. Míg a gyakran súlyos ételmérgezéseket okozó E-coli baktérium a rozsdamentes acélfelületeken akár napokig is elélhet, a réz felületén mindössze néhány óra alatt elpusztul.  

Gyógyhatásai:

-A réz a kalcium hasznosulásához elengedhetetlen, így fontos szerepe van a csontritkulás megelőzésében és a csontok egészségének fenntartásában.

-Elősegíti a vörösvértestecskék és az oxigént a szövetekbe szállító vastartalmú hemoglobin képződését.

-Erősíti az immunrendszert, vírus és gombaölő hatású.

-Erősíti a kötőszöveteket.  

Már kis fokú hiánya is káros Láttuk, milyen fontos a réz jelenléte az élő szervezetben. Nem csodálkozhatunk hát, hogy hiányában vérszegénység, csontfejlődési és növekedésbeli zavarok, emelkedő koleszterinszint, vérnyomásprobléma tapasztalható, hogy csak a leggyakoribb bajokat említsük. Nem szükséges súlyos rézhiány ahhoz, hogy kellemetlen egészségügyi zavarok jelentkezzenek, már kis mértékű hiánya is kellemetlen tüneteket idézhet elő, melyek eredetét gyakran nem is sejtjük. A réz például a központi idegrendszer működéséhez is szükséges nyomelem.  

Miben található meg?

Táplálékaink közül a hüvelyesek, a gabonafélék és a máj tekinthetők a legjobb forrásainak. Felszívódása az élelmiszerekből azonban mindössze 35–70%-ra tehető, így – főleg az ipari társadalmakban – sokan nem jutnak elegendő rézhez, ami fedezné napi szükségletüket, mely felnőtt embereknél 2–2,5 mg körüli értékre tehető. Ezért ajánljuk a réz rúddal való kezelést!    

Termék súlya: 0.0000 lb
Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.